Boganmeldelse fra udfordringen

Åbner vores øjne for den åndelige verden
af Ove Klausen

”Mennesket er et åndeligt væsen, og åndelige strømninger øver reel indflydelse på vores liv, og det sandsynligvis på et plan langt ud over, hvad vi har gjort os klart”, skriver Birgitte Steffensen-Thomasen. Hun ønsker at åbne vores øjne for den åndelige verden på både godt og ondt.

Birgitte belyser emner, som mange ellers viger tilbage fra eller mener, vi ikke rigtigt kan vide noget om: Engle, dæmoner, Satan og hans fald som følge af oprør mod Gud, helvede, ildsøen, verdensdommen og fortabelsen.Det fremgår, at det alt sammen er noget, Bibelen faktisk siger noget om, fx er engle omtalt i 60 af Bibelens 66 bøger.

Hun går ikke ud over, hvad hun kan finde oplysning om i Bibelen, for hun mener, at når der er noget, Bibelen ikke forklarer i alle detaljer, er det, fordi vi ikke behøver at vide mere om det eller ikke evner at forstå det.

Åndelighed med jordforbindelse

Birgitte lægger vægt på, at man i sin interesse for den åndelige virkelighed ikke må miste jordforbindelsen. Det gør hun heller ikke selv. Tværtimod kan man sige, at hun lader den åndelige verden få jordforbindelse, for i et jævnt hverdagssprog forklarer hun dens betydning for en kristens tro og liv.

Kamp med sejr i sigte

Livet som kristen ses som en kamp: ”I hele vores opfattelse af tilværelsen må vi forstå, at vi er sat på en kampplads.” Birgitte Steffensen-Thomasen skriver, at hun vil være ”mest optaget af fokus på Gud frem for Satan, for vi skal vide, hvad vi har fået, og lære at leve i det forløste vidunderlige fællesskab med Gud.”

Men hun bruger mest plads på at beskrive, hvordan vi hele tiden er under angreb. Satan er aktiv og vil friste os, dæmonerne søger efter åbninger for at lede os på afveje, det onde byder sig til, og vi skal stå imod Djævelens snigløb.

Men hvis vi tager den fulde åndelige rustning på og ”svinger sværdet for fuldt skrald”, vil vi sejre. Det er også det, hun slår fast i bogens sidste sætning med dette Kaj Munk-citat: ”Stor er vel Guds fjende, men større er dog Gud.”

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *